Greencard hakkında s..


Haber bülteni üyeliği



Ziyaret Bilgileri

[ Paz, 19 Kas 2017 ]
Toplam 1 ziyaret
1 benzersiz ziyaretçi

greencard » Greencard hakkında sıkça sorulan sorular

5 senelik başvuru yaparsam şansım ne kadar artar ?

Bir senelik başvuruya göre tam beş katı artar. Bu da çok büyük bir fark. 80 kişiden biri kazanıyorsa bu sizin için 16/1 , 10/1 'e kadar düşmüş olacaktır. Çünkü ancak her sene başvuranlar kazanabilmektedirler. Bir senelik başvurudan sonuç almak daha zordur. Her sene yinelemek, tekrardan ücret ödemek fotoğraf göndermek, başvurmak çok daha zordur. Bir kere başvurup beş sene boyunca hiç uğraşmamak sizin elinizde. Aynı zamanda doğru başvuru yapmak her sene daha da zorlaşmaktadır.

Şimdi www.greencard-abd.com ile her şey dahil olmak üzere sadece 45 TL.' ye 5 senelik başvuru yapabilirsiniz. 3 senelik başvuru 34 TL.'dir. Bu geçici bir kampanyadır. Bunun için 5 senelik seçeneği seçmenizi size tavsiye ediyoruz.


 

 

 

 

 

 

Kazanma şansımı nasıl arttırabilirim ?

Danışmanlık kullanmak birinci şarttır, kendinizin çok doğru yaptığınızı sandığınız bir başvuru kabul edilmeyebilir. Eşiniz adına ayrı bir başvuru yapmanız şansınızı ikiye katlar. Senelerce başvurmak gerekebilir, bunun için beş senelik başvuru seçeneğini seçmek çok daha yararlı olacaktır. Bir senede şansınız bir kat iken, beş senede şansınızı beşe katlayabilirsiniz. Bir kere başvurun, başvurunuz sizin için beş sene devamlı yenilensin.

Şimdi www.greencard-abd.com ile her şey dahil olmak üzere sadece 45.000.000 TL.'ye 5 senelik başvuru yapabilirsiniz. 3 senelik başvuru 34.000.000 TL.'dir. Bu geçici bir kampanyadır. Bunun için 5 senelik seçeneği seçmenizi size tavsiye ediyoruz.


 

 

 

 

 

 

Çok seneli başvuru nasıl oluyor ?

www.greencard-abd.com sitemizden bir senelik yerine mesela beş senelik başvurduğunuzda her sene başvurunuz Göçmenlik bürosunda yenilenmektedir. Bu işlemin sonucunda her sene epostanıza Göçmenlik Bürosunun sizin başvurunuzu aldığına dair belge gelmektedir. Beş sene boyunca bu şekilde neredeyse bir senelik başvuru fiyatına hiç uğraşmadan başvurunuzu yenilemiş olursunuz.


 

 

 

 

 

 

Evli bir çift ayrı ayrı başvurabilir mi?

Evet. Eşler ayrı ayrı başvurma hakkına sahiptir. Eşlerden her ikisi de başvuru yaparsa kazanma olasılıklarını ikiye katlamış olurlar. Çok seneli başvuru yaparak şanslarını beş kat daha arttırabilirler.


 

 

 

 

 

 

İngilizce bilmiyorum, kazanırsam bir sorun çıkar mı?

Hayır, hiçbir sorun çıkmaz. Green Card çekilişine katılmak ya da çekiliş sonucu Green Card alabilmek için İngilizce bilmek şartı aranmamaktadır. Aynı zamanda Amerika'da çok yüksek iş sektörlerinden tutun çok değişik işlerde çalışan bir çok insan İngilizceyi çalışırken öğrenmektedir. İngilizce Amerika'da yaşamak için şart değildir. Kolay öğrenilen bir dil olduğundan Green Card çekilişi için de Amerika tarafından şart koşulmamıştır.


 

 

 

 

 

 

Green Card ve çekilişi nedir?

Green Card yabancılara (Amerikan vatandaşı olmayanlara) Amerika Birleşik Devletleri'nde süresiz olarak (hayat boyu) oturma ve çalışma izni verir.

Green Card, Türk vatandaşlığınızı devam ettirmekle birlikte, Amerikan vatandaşlık haklarının bir çoğuna sahip olmanızı sağlar. Bu kartın özelliği, gerek devlet dairesi gerek özel sektör olsun, istediğiniz yerde çalışma hakkı ve dilediğiniz kadar oturma izni vermesidir. Green Card sahibi olan herkes aynı zamanda kendi şirketini kurma hakkına sahiptir.

Her sene ABD makamları tarafından yapılan çekilişle dünya çapında 55,000 adet Green Card verilmektedir.


 

 

 

 

 

 

Green Card çekilişini kaç kişi kazanacak?

Türkiye için yaklaşık 2,500 kontenjan ayrılmaktadır. Fakat çekilişte kazananlar arasından farklı nedenlerden dolayı Green Card çıkarttıran kişi sayısı değişiklik göstermektedir. Geçen sefer Türkiye'den 2,343 kişi Green Card çekilişini kazandı.

Bu sayı her yıl değişiklik göstermektedir.


 

 

 

 

 

 

Başvuruda bulunabilmek için gerekli şartlar nelerdir?

Başvuru sahipleri lise veya dengi okul mezunu olmalı. Lise mezunu olmayanlar en az iki yıllık eğitim veya tecrübe gerektiren bir meslekte son beş yılın iki yılında çalışmış olmaları ve bunu belgeleyebilmeleri gerekmektedir.

Dil bilmek, ileri eğitim düzeyi veya meslek gibi faktörlerin ilk aşamada bir etkisi yoktur.

Bu şartları sağlayamayanların Green Card çekilişine başvuruları geçersiz sayılacaktır.


 

 

 

 

 

 

Yeşil Kart Çekilişi için başvuru süresince sadece bir defa mı başvuruda bulunulabiliyor?

Evet. Yasalara göre adaylar aynı sene içinde sadece bir kere başvuru yapma hakkına sahiptir. Bu kendileri tarafından veya başka biri tarafından olabilir. Birden fazla başvuru yollayan kişiler diskalifiye edilecektir.

Adaylar başvurularını her yıl yineleyebilirler. Ya da 3 senelik / 5 Senelik başvuru yaparak başvurularını her sene otomatik olarak yenileyebilirler.


 

 

 

 

 

 

Başvuruma hangi aile fertlerini dahil etmeliyim?

Başvurunuza eşinizi ve 21 yaşından küçük, evlenmemiş bütün çocuklarınızı eklemelisiniz. Eşinizden ayrı olsanız bile onu başvurunuza eklemelisiniz. Fakat, resmi olarak boşanmışsanız eklemeyiniz.

21 yaşından küçük ve bekar olan bütün çocuklarınızı (öz çocuklarınızı, eşinizin bir önceki evliliğinden olan çocuklarını veya ülkenizin yasalarına uygun olarak evlat edinmiş olduğunuz çocuklarınızı) mutlaka başvurunuza eklemelisiniz. Bu kategorilere giren fakat şu anda sizinle oturmayan çocuklarınızı da başvurunuza eklemelisiniz.

Aile fertlerinizi başvurunuza eklemeniz ilerde sizinle birlikte gelmelerini gerektirmez . İstedikleri takdirde ülkelerinde kalabilirler. Ne olursa olsun, eğer asıl başvurunuza dahil etmediğiniz bir bağımlı kimseyi vize başvuru formunuza eklerseniz diskalifiye edilirsiniz. Bu kural, asıl başvurunun teslim edildiği tarihte bağımlı olan kişilere mahsustur. İleriki bir tarihte bağımlılık kazananları kapsamaz.

Eşiniz sizin başvurunuzda yer almasına rağmen sizden ayrı bir başvuruda bulunabilir. Dikkat edilmesi gereken bir nokta yapılan iki başvuruda da ailedeki bütün bağımlıların belirtilmesidir.


 

 

 

 

 

 

Yeşil Kart programına başvurabilmek için minimum bir yaş sınırı var mıdır?

Bu programa başvurmak için minimum bir yaş sınırı yoktur fakat en az lise mezunu olmak veya lise mezunu değilseniz son beş yılda iki sene eğitim veya tecrübe isteyen bir iş dalında iki senelik bir iş deneyimine sahip olmak ve bunu belgeleyebilmek şart koşulmuştur.


 

 

 

 

 

 

Kazananlar nasıl seçilecektir?

Kentucky Consular Center'da (çekiliş merkezi) elektronik olarak transfer edilen bütün başvurular altı coğrafi bölgeden birine ayrılır ve numaralandırılır. Başvuru döneminin sonunda bir bilgisayar rasgele olmak üzere her bir coğrafi bölge adına teslim alınan başvurulardan kazananları seçmektedir.

Bütün başvurular eşit şansa sahiptir. Bir başvuru seçildiğinde başvuru sahibine 1 Mayıs 2008 - 30 Eylül 2008 tarihleri arasında bildirimde bulunulacaktır.


 

 

 

 

 

 

Kazananlara sonuç nasıl bildirilecek?

Çekilişi kazanan başvuru sahiplerinin resmi evrakları Kentucky Consular Center tarafından merkez ofisimize gönderilecektir. Bu aşamada talihlilerin isimleri internet sitemizde duyurulmaya başlanacak ve talihlilerimiz tek tek telefonla aranarak durumundan haberdar edileceklerdir.

Bu duyurular her sene Nisan ayı civarında başlar ve yaklaşık olarak Eylül-Ekim aylarına kadar sürer. Greencard kazanan talihlilerimizin bu aşamadan sonraki işlemlerinde ve ABD'ye gidene kadar olan sürede kendilerine rehberlik edilecektir.

 

 

 

 

 

 

Kazanamayan başvuru sahipleri haberdar edilecek midir?

Evet, kazananların bilgilendirilmesinin ardından, kazanamayan başvuru sahiplerine tarafımızdan email yoluyla bilgi gönderilektir. Eğer 3 ya da 5 senelik başvuru yapmışsanız, bir sonraki sene başvurunuz otomatik olarak yenilenecektir.


 

 

 

 

 

 

Yurtdışına okumak için gitmek istiyorum, kartın bana faydası olur mu?

Evet, Amerikan Devlet üniversiteleri Green Card sahiplerine indirimli ücret uygular. Aynı zamanda Green Card sahibi olduğunuz için Amerikan hükümetinden burs ve kredi alma şansınız yükselmektedir. Ayrıca çalışma hakkınız olduğunu unutmayın, istediğiniz yerde çalışıp, geçiminizi sağlayabilirsiniz.


 

 

 

 

 

 

Green Card çekilişini kazanmam halinde T.C. vatandaşlığımı kaybeder miyim?

Hayır. Çekilişi kazanmanız T.C. vatandaşlığınızı kaybetmenize yol açmaz.


 

 

 

 

 

 

Green Card çekilişine bir aileden birden fazla kişi başvurabilir mi?

Evet. Çekilişe katılmaya yeterli tüm aile fertleri ayrı ayrı başvuruda bulunabilirler.


 

 

 

 

 

 

 

Fotoğrafları Nasıl Ulaştıracaksınız?

Fotoğraflarınızı, adresinize gelen başvuru evraklarıyla birlikte, tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

Başvuru Aşamasındaki İşlemleri Nasıl Takip Edeceksiniz?

Aşağıdaki aşamaların hepsinde, tarafımızdan E-mail yoluyla haberdar edileceksiniz.

 

- İlk Başvurunuz Kabul Edildiğinde,

- Evraklarınız Postaya Verildiğinde,

- Fotoğraflarınız ve Evraklarınız Tarafınızdan Bize Ulaştırıldığında,

- Bilgileriniz ABD Göçmenlik Dairesine İletildiğinde,

- ABD Green Card Çekilişini Kazandığınızda,

- Ve Kazanamayanlara. 


Bu sayfaya henüz yorum yazılmadı.





Editör Bilgileri

Editör


Editöre Ulaşın

En Son Eklenenler

blizzard-entertainment
diablo3
ubisoft
kristof-kolomb
honore-de-balzac
mardin_katliami
tamiller

Uzerine.com Copyright © 2005 Uzerine.com
uzerine.com Ana Sayfa | Gizlilik Sözleşmesi | Üye Girişi